Windhonden jasjes

Saff laat haar Outhwaite jas zien.

Saff laat haar Outhwaite jas zien. (Foto: Henk de Kruyff)

Zoals je inmiddels waarschijnlijk wel weet ben ik gek op windhonden. Veel hondenliefhebbers kennen een voorkeur voor een bepaald type of zelfs ras en windhonden hebben natuurlijk alleen maar voordelen, zo hoort dat bij een liefhebber. Helaas moet de eerlijkheid in dienst van de gezondheid van je hond zo af en toe even regeren.

Nadeel

Het nadeel van sommige windhonden is namelijk dat ze niet goed zijn voorbereid op de winter. Greyhounds, whippets en Italiaanse windhondjes hebben geen ondervacht en kunnen zo dus niet goed tegen de winterkou. Ook herfstregen en grote temperatuurverschillen tussen binnen en buiten kunnen problemen geven. Daarom lopen die windhonden bij noordelijk weer met een jasje aan.

Zoeken

Er zijn veel aanbieders van hondenjasjes maar het is nog best een zoektocht naar mooie jassen. Inmiddels hebben wij er een paar die ons goed bevallen. Deze komen bij Ronda’s shop vandaan. Het zijn mooie rode jassen, gevoerd en waterdicht. Ideaal voor ons klimaat. Het merk is Outhwaite. Een andere shop die een keur aan windhondenjassen en artikelen heeft is Jan’s Greyhound and lurcher gifts.¬†Jan Gullifer runt haar online shop vanuit Kent in de UK en heeft op haar site een keur aan windhonden artikelen staan. Daarbij ook een grote keus aan jassen.

Spip is al uit zijn zelfgemaakte jas gegroeid.

Spip is al uit zijn zelfgemaakte jas gegroeid. (Foto: Henk de Kruyff)

Zelf maken

Het eerste jasje voor Spip heb ik zelf gemaakt. Het patroon voor het jasje was nog best lastig te vinden maar uiteindelijk kwam ik bij TheWhippet.net terecht waar een patroon op stond waar ik wat mee kon – mijn ervaring met de naaimachine is namelijk niet bepaald zodanig groot dat ik een ingewikkeld jasje in elkaar kan zetten. Het voordeel van zelf maken is dat je het jasje helemaal aan kunt passen aan de vorm van je hond en het net zo ingewikkeld kunt maken als je zelf wilt. Ook de stof kun je zelf uitkiezen en je kunt verschillende jasjes maken voor alle omstandigheden.

 

4 thoughts on “Windhonden jasjes

  1. Ik maak hondenjasjes op maat. Opbrengsten gaan naar hondenstichting. Mocht er nog iemand interesse hebben….

  2. annita caubergh says:

    ik maak winter en regenjasjes voor de honden in spanje,portugal ,romeni√® enzv ben vrijwilliger bij”dier in de kou “vrienden .ik maak deze ze zonder opbrengst wat ik nodig heb bekostig ik zelf behalve fleece en stofjes komen van de inzamelpunten ,maar slotjes ,afbieslint ,klitteband ,garen doe ik zelf en gewoon dat die hondjes het nodig hebben in de winter ,en dit is dan mijn persoonlijke bijdrage xx

  3. Gaby says:

    Ik vind het een super idee hoor ik heb net voor mijn berner sennen honden 2 regenjassen gekocht en mijn god dat koste me even 110 eur dat is niet goedkoop maar die vacht constant doornat hebben is ook geen pretje dus heb het gedaan maar ik ga eens kijken ook voor zelf maken want mijn moeder kan top kleding maken namelijk

  4. Heb er 1 gekocht en verder maak ik ze zelf. rechthoek met hals uitsparing voor de nek daarop een kraagje, klitteband lijm en klaar.Zorgen dat het een stukje kan overlappen op de borst dus 10 breder dan het dikste gedeelte van de borst.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *